25APR2017: Svar till Emerich Roth på kritik mot SD | Sverigedemokraterna i Järfälla

25APR2017: Svar till Emerich Roth på kritik mot SD

25apr2017:

Vårt svar på kritik mot SD från Emerich Roth i artikeli Mitt i Järfälla. Tidningen valde att inte publicera det genmäle vi skickade in. Därför lägger vi ut vårt genmäle till Roth / Mitt i Järfälla här i stället:

 

Felaktig och intellektuellt ohederlig kritik från Emerich Roth

 

Vi förstår att Emerich Roths oro tar sin utgångspunkt i hans egna upplevelser, men trots det så skjuter han bredvid målet när han jämför Sverigedemokraterna som parti, dess medlemmar och sympatisörer med nationalsocialister. Därmed riskerar han sänka legitimiteten för sig själv och det han försöker åstadkomma kring en nattsvart tid i vår historia.

 

Smutskastningen och härskartekniken som Emerich Roth ägnar sig åt är idag mindre effektiv än för några år sedan. Svenskarna kan själva se vad vår destruktiva invandringspolitik lett till och det finns bara ett parti som konsekvent under lång tid arbetat för en realistisk förändring – Sverigedemokraterna. Precis som Emerich Roth är många oroliga och känner rädsla för utvecklingen i samhället. Många kände oro och rädsla när det stod klart att en islamist blivit bostadsminister, samma minister som i tal på Sergels Torg önskat att Israel ska raderas från kartan. Detta är bara ett exempel på hur totalitära och religiöst extremistiska läror får allt större inflytande också på hög nivå i vårt samhälle. Vi räds alla ondskan. När man vänder blicken mot Mellanöstern, ser man den i dess hemskaste form. Det borde göra Emerich Roth orolig då det är människor som deltagit i sådant vi sett på osmakliga videoklipp som nu ska gå fritt bland oss i Sverige. Islamismen är enligt de flesta professionella bedömare ett av de största säkerhetsmässiga hoten mot Sverige. Det verkar dock inte bekymra Emerich Roth.

 

SD har vid flertalet tillfällen påpekat att vi står för en öppen svenskhet, där människor precis som alltid kan flytta till vårt land och bli en del av vårt samhälle. Men vi vill ha en sund och ansvarsfull invandringspolitik. Det innebär med nödvändighet att andra länders medborgare inte har samma rättigheter i Sverige som svenskar har. Så i den meningen delar vi in människor beroende på medborgarskap. Om man ska undgå att hamna i skottgluggen för de djupt intellektuellt ohederliga och direkt felaktiga resonemang som Roth för i sin artikel så skulle man inte kunna förespråka något annat än helt fri invandring, med full och obegränsad tillgång till våra välfärdssystem och dess förmåner för alla som lyckas ta sig till Sverige. Vi i Sverigedemokraterna tycker självklart att det är en fullständigt orimlig hållning och tanke. En nation har givetvis rätt att själv styra över hur generös invandringspolitik man ska ha och hur utlänningars tillgång till välfärdssystemen ska regleras. Som sverigedemokrater kan vi bara förvånas över, och beklaga, att Emerich Roth hamnar så fel i sin kritik.

 

Jimmy Fors och Fredrik Franzén

 

Sverigedemokraterna

 

Järfälla

 

Länk:

 

https://jarfalla.sd.se/wp-content/uploads/sites/42/2015/04/d170322-Felaktig-och-intellektuellt-ohederlig-kritik-fr%C3%A5n-Emerich-Roth.pdf